Vitaliseer met het voedingsbad

Voordat wij, van het toekomstige Ubuntuplein onze persoonlijke wensen mogen doorgeven aan de bouwers/ architecten van onze woningen wil ik een pleidooi doen voor het voedingsbad.
Daarvoor is namelijk een bad nodig: een zitbad of liever nog een ligbad.
Naast het reinigingsbad, ontspanning bad of verwarmend bad zijn er nog de therapeutische mogelijkheden met het bad. Als je spreekt van badtherapie dan is het zaak dat we alle ingredienten die daarvoor gebuikt worden zien als medicijn en dus met de grootste zorg bereid moeten worden. Het water en de toevoegingen uit de natuur en biodynamisch geteeld.
Als je je voorstelt dat water, voordat het uit de kraan komt, ergens in een groot bassin stil staat nadat het is door verschillende (waaronder chemische) processen is gegaan om te reinigen van alle vervuiling. Logischer wijze is door dit reinigingsproces de levendigheid van het water ‘plat geslagen’. Zeker als je je daarnaast ter vergelijking een bosbeekje voorstelt wat kabbelt en bruist. Door op een bepaalde manier te roeren kunnen we het weer iets verlevendigen. Roer het badwater in de vorm van een 8. Maak lange lussen naar hoofd- en voeteneinde van het bad. In het midden doorkruist de ene stroom de andere. Maak een aantal keren deze beweging; je komt in een ritme en het water kan nu de andere ingredienten beter opnemen.
Het voedingsbad wordt ingezet bij mensen die zijn vermagerd en verzwakt door gebrek aan eetlust of na ziekte. Het doel is om de eetlust op te wekken en aan te sterken.
De ingredienten ; citroen, melk en ei worden niet ( of nauwelijks) door de huid opgenomen maar met de waarnemingsfunctie van de huid worden de kwaliteiten van de ingredienten herkent. Net zoals , als je iets ruikt en het water je al in de mond loopt, reageert, of liever resoneert tijdens de narust de boodschap en het antwoord in het lijf.
Het lichaam herkent de samentrekkende eigenschap en de vormkracht van de citroen, de heelheid die het ei in zich draagt en de verteringskracht van de melk.
Voorbereidingen:
Opengelegd bed met kruik aan het voeteneinde.
Groot badlaken of flanellen laken.
Citroen op schoteltje met scherp mesje.
Halve liter volle melk in kom met garde
Een ei
Vul het bad met water van 37 grade C. En roer het als boven beschreven.
Snijdt de citroen op het schoteltje onder water door. Je vangt de waardevolle etherische oliën in het water die anders in de lucht verloren gaan. Snijd dwars nog inkepingen in de helften tot sterren, druk het sap er uit. Ze mogen in bad blijven.
Kluts de melk met het ei in de kom en giet dit in het bad. Er verschijnt een wolk. Stap in de ei/melkwolk met citroensterren en zorg dat je tot je lippen in  het water ligt.
Na 20/30 minuten uit bad stappen, uitdruipen afschudden (niet afspoelen of drogen!) en in een grote badlaken of flanellen laken gewikkeld, 30 tot 60 minuten narusten in bed.
Daarna: 24 uur niet douchen.
Afhankelijk van de klachten ; 7x ,wekelijks herhalen

Wie het heeft gedaan kan erover meepraten….